Σε λειτουργία το φωτοβολταϊκό στο λιμάνι του Πειραιά

  29/07/2016 10:33
Σε λειτουργία το φωτοβολταϊκό στο λιμάνι του Πειραιά

Τέθηκε σε λειτουργία ο πρώτος σταθμός του Φωτοβολταϊκού  Πάρκου του ΟΛΠ Α.Ε. στο εμπορικό λιμάνι του Πειραιά μήκους 1080 μ., ισχύος 430KWp και ήδη συνδέθηκε με το δίκτυο της ΔΕΗ, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός.
 
Πρόκειται για ένα σημαντικό φιλοπεριβαλλοντικό έργο που υλοποιήθηκε μετά από διεθνή ανοιχτό διαγωνισμό και εγκαταστάθηκε στο Νέο Ικόνιο στην πλέον ηλεκτροβόρα περιοχή του Εμπορικού Λιμένα, όπου λειτουργούν οι γερανογέφυρες φορτοεκφόρτωσης και στοιβασίας εμπορευματοκιβωτίων (containers).

"Με την κατασκευή αυτού του έργου, ο ΟΛΠ Α.Ε. αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον του στα θέματα εξοικονόμησης ενέργειας και προστασίας του περιβάλλοντος, αφού παρέχοντας 635.000 "πράσινες" kWh/έτος στο διασυνδεδεμένο δίκτυο που αντιστοιχεί με την ετήσια αποφυγή της εκπομπής 635 tn CO2 χρησιμοποιώντας Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας θα συμβάλλει  στην αειφόρο ανάπτυξη.
Σημειώνεται ότι το λιμάνι έχει χαρακτηρισθεί  από την  ESPO (Ευρωπαϊκή Ένωση Λιμένων) με πιστοποίηση των Lloyd’s ως ECOPORT,(Οικολογικό Λιμάνι) λόγω των φιλοπεριβαλλοντικών πολιτικών που ασκεί στο θαλάσσιο και χερσαίο χώρο της περιοχής του" αναφέρει ο ΟΛΠ σε σχετική ανακοίνωση και προσθέτει:
 
Πηγή: energypress.gr
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας