Μάχη για τα φωτοβολταϊκά στις ΗΠΑ

  28/07/2016 14:12
Μάχη για τα φωτοβολταϊκά στις ΗΠΑ

«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ ανάμεσα στον κλάδο των φωτοβολταϊκών και στις παραδοσιακές δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς που εξυπηρετούν περιοχές με έντονη διείσδυση της ηλιακής ενέργειας πλέον.

Σύμφωνα με έκθεση του Environment America Research & Policy Center, η διαμάχη μαίνεται σε πολιτείες όπως η Νεβάδα, που χαρακτηρίζεται από την υψηλότερη εγκατεστημένη ισχύ φ/β ανά κάτοικο. Πιο αναλυτικά, η NV Energy, συμφερόντων του Ουόρεν Μπάφετ, κατάφερε πέρυσι να οδηγήσει σε διακοπή το πρόγραμμα net metering, με αποτέλεσμα να περιοριστούν κατά 93% οι εγκαταστάσεις φ/β σε στέγες.

«Όσο πιο πολύ αναπτύσσονται τα φ/β, τόσο πιο έντονα προσπαθούν οι δημόσιες επιχειρήσεις να τα σταματήσουν», τονίζει ο Μπρετ Φάνσω, ένας εκ των συντακτών.

Σύμφωνα με την έκθεση, τα φ/β συνιστούν απειλή για τον παραδοσιακό τρόπο λειτουργίας των μεγάλων αυτών επιχειρήσεων ηλεκτρικού ρεύματος. Στην Καλιφόρνια, ο κλάδος των φ/β κατόρθωσε να αποτρέψει ανάλογη ακύρωση του προγράμματος net metering, αλλά στη Χαβάη δεν ήταν επιτυχής η προσπάθεια με αρνητικά αποτελέσματα για τις εγκαταστάσεις.

Τέλος, στην Αριζόνα, μεγάλη εταιρεία εισήγαγε νέα τέλη για τους πελάτες της που διαθέτουν φ/β ενώ άλλες δύο εταιρείες του χώρου προσπαθούν να επιβάλουν αντίστοιχες χρεώσεις.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας