Ολλανδία: Στόχος τα 60 GW σε offshore αιολικά μέχρι το 2050 στη Βόρεια Θάλασσα

  11/03/2020 07:02
Ολλανδία: Στόχος τα 60 GW σε offshore αιολικά μέχρι το 2050 στη Βόρεια Θάλασσα

Οι διαθέσιμες υποδομές αιολικής ενέργειας στη Βόρεια Θάλασσα μπορούν να προσφέρουν ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας ίσο με 1 GW στην Ολλανδία, ενώ, για το 2050 τίθεται στόχος περί τα 60 GW, όταν σε επίπεδο Ευρώπης ο αντίστοιχος στόχος είναι τα 450 GW.

Αυτά ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, η Ένωση Αιολικής Ενέργειας της Ολλανδίας (Netherlands Wind Energy Association/NWEA), παραθέτοντας τις σχετικές μετρήσεις και στοιχεία.

Ο πρόεδρος της Ένωσης, ο Hans Timmers, σχολίασε χαρακτηριστικά ότι η Ολλανδία αντιμετωπίζει μια τεράστια πρόκληση. Πρόσφατη έκθεση δείχνει ότι σε ότι αφορά την παραγωγή βιώσιμης ενέργειας, η Ολλανδία καταγράφει από τις χειρότερες επιδόσεις μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών.

Ανέφερε δε, πως η Ολλανδία καλείται να διανύσει μια αρκετά σημαντική απόσταση, δεδομένου ότι σήμερα διαθέτει 1 GW εγκατεστημένης ισχύος αιολικών στη θάλασσα, ενώ, μέχρι το 2050 αυτό θα πρέπει να αυξηθεί στα 60 GW.

Να προσθέσουμε, τέλος, ότι περίπου το 20% του ολλανδικού τμήματος της Βόρειας Θάλασσας προορίζεται να χρησιμοποιηθεί για την φιλοξενία του νέου αιολικού δυναμικού που θα αναπτυχθεί τα επόμενα χρόνια.

ΠΗΓΗ: energypress.gr

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας