150 εκατ. ευρώ το deal Prysmian - RTE για την διασύνδεση υπεράκτιου αιολικού στα γαλλικά ύδατα

  06/03/2020 06:56
150 εκατ. ευρώ το deal Prysmian - RTE για την διασύνδεση υπεράκτιου αιολικού στα γαλλικά ύδατα

Συμβόλαιο με την ιταλική εταιρεία Prysmian SpA συνήψε ο Γάλλος Διαχειριστής του δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας RTE, για την προμήθεια των υποβρύχιων και υπέργειων καλωδιακών συστημάτων που θα χρησιμοποιηθούν για την σύνδεση του υπεράκτιου αιολικού πάρκου Noirmoutier, ισχύος 496 MW.

Ειδικότερα, το αιολικό έργο έχει αναλάβει να κατασκευάσει η εταιρεία Les Eoliennes en Mer d’Ile d’Yeu et Noirmoutier – μια εταιρεία ειδικού σκοπού (SPV) που έχει συσταθεί από τις Engie, EDP Renovaveis, Caisse des depots (CDC) και την ιαπωνική Sumitomo. Να σημειώσουμε ότι η Sumitomo προσχώρησε στο σχήμα στα τέλη του 2018, αγοράζοντας μερίδιο 29,5%.

Με βάση την συμφωνία, συνολικής αξίας 150 εκατομμυρίων ευρώ με την γαλλική εταιρεία RTE, η Prysmian αναλαμβάνει τον σχεδιασμό, την προμήθεια, την εγκατάσταση και τη θέση σε λειτουργία δύο υποβρύχιων καλωδίων τύπου HVAC 225 kV (three-core extruded export) και τα οποία θα ξεκινούν από τον υποσταθμό του υπεράκτιου έργου και θα καταλήγουν στην παραλία La Barre-de-Monts. Επίσης, η συμφωνία προβλέπει την προμήθεια δύο καλωδίων τύπου HVAC 225 kV και τα οποία θα συνεχίζουν από την ακτή προς τον υποσταθμό στο Soullans.

Να σημειώσουμε ότι η παραγωγή των καλωδιακών συστημάτων θα γίνει στις υποδομές της Prysmian σε Φινλανδία, Ιταλία και Γαλλία, ενώ, η παράδοση και η θέση σε λειτουργία της σύνδεσης προγραμματίζεται το 2023.  

ΠΗΓΗ: energypress.gr

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας