Γαλλία: Ανεβάζει τον πήχη για τους διαγωνισμούς offshore αιολικών στα 8GW

  23/01/2020 06:52
Γαλλία: Ανεβάζει τον πήχη για τους διαγωνισμούς offshore αιολικών στα 8GW

Νέους υψηλότερους στόχους για τον κλάδο των υπεράκτιων αιολικών φαίνεται να υιοθετεί η γαλλική κυβέρνηση, καθώς, προχώρησε σε αύξηση της δημοπρατούμενης ισχύος των επικείμενων σχετικών διαγωνισμών από τα 5 GW στα 8 GW.

Ειδικότερα, η διοίκηση Μακρόν αποφάσισε την αναθεώρηση του στόχου για τα υπεράκτια αιολικά, στα πλαίσια του νέου ενεργειακού οδικού χάρτη της χώρας, που είναι γνωστός με το όνομα Programmation pluriannuelle de l’energie (PPE).

Οι διαγωνισμοί θα περιλαμβάνουν έως 1 GW έργα σταθερής θεμελίωσης, ξεκινώντας από φέτος, και τρεις διαγωνιστικές διαδικασίες των 250 MW για πλωτά έργα το διάστημα 2021 με 2023.

Επίσης, το κείμενο περιλαμβάνει στόχους για τον τομέα των χερσαίων αιολικών, καθώς, και τον ρυθμό μείωσης της χρήσης ορυκτών καυσίμων στην παραγωγή.

«Η ενεργειακή μετάβαση θα πρέπει να αποτυπώνεται με φιλόδοξο τρόπο και να προσδιορίζεται με σαφήνεια ως προς την υλοποίησή της», υπογραμμίζεται, χαρακτηριστικά, στο κυβερνητικό κείμενο.

«Αυτό το πολυετές πρόγραμμα ενέργειας δείχνει τον δρόμο που θα βαδίσει η κυβέρνηση για τα επόμενα δέκα χρόνια, αλλά και μετά, σε ότι αφορά συγκεκριμένα θέματα».

Τέλος, να σημειώσουμε ότι το κείμενο του ενεργειακού σχεδιασμού βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση μέχρι και τις 19 Φεβρουαρίου.

ΠΗΓΗ: energypress.gr

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας