Στα μέσα του 2020 η ευρωπαϊκή στρατηγική-πλαίσιο για τα υπεράκτια αιολικά

  12/12/2019 07:15
Στα μέσα του 2020 η ευρωπαϊκή στρατηγική-πλαίσιο για τα υπεράκτια αιολικά

Η αύξηση του υπεράκτιου αιολικού μέσω ενίσχυσης των περιφερειακών πρωτοβουλιών συνεργασίας μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ συνιστά ένα από τα προτεινόμενα μέτρα που εξειδικεύει το νέο ευρωπαϊκό Green Deal για την επίτευξη του στόχου της ΕΕ για καθαρή, οικονομικά βιώσιμη ενεργειακή τροφοδοσία με ασφάλεια.

Ειδικότερα, μέσα στο επόμενο έτος ως μέρος του Green Deal αναμένεται να παρουσιαστεί η στρατηγική για τα υπεράκτια αιολικά, σύμφωνα με όσα ανέφερε η επίτροπος Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν σήμερα σε δηλώσεις της στις Βρυξέλλες.

Στο έγγραφο που παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον του Κοινοβουλίου, υπογραμμίζεται ο ρόλος κλειδί που καλούνται να επιτελέσουν το υπεράκτιο αιολικό δυναμικό της Ευρώπης και εν γένει οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην ενεργειακή μετάβαση, όπου η ενσωμάτωση των ΑΠΕ, η ενεργειακή αποδοτικότητα και άλλες βιώσιμες λύσεις σε όλους τους τιμές αναμένεται να συμβάλουν στην επίτευξη του στόχου απανθρακοποίησης με το μικρότερο δυνατό κόστος.

Μάλιστα, η Επιτροπή σκοπεύει να παρουσιάσει στα μέσα του επόμενου χρόνου συγκεκριμένα μέτρα για να βοηθήσει στην επίτευξη της έξυπνης ενσωμάτωσης (smart integration).

ΠΗΓΗ: energypress.gr

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας