Βρετανία: Στα 16GW σταμάτησε το "κοντέρ" των αιολικών 

  11/12/2019 06:43
Βρετανία: Στα 16GW σταμάτησε το "κοντέρ" των αιολικών 

Νέο ρεκόρ κατέγραψε η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από αιολικά στην Βρετανία στις 8 Δεκεμβρίου φτάνοντας τα 16 GW, σύμφωνα με την Renewable UK που επικαλείται στοιχεία της National Grid.

Ειδικότερα, η Renewable UK είπε ότι την Κυριακή το βράδυ τα αιολικά παρήγαγαν 16.162 GW, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ της 8ης Φεβρουαρίου που ήταν 15.32GW.

Σε επίπεδο ηλεκτρικού συστήματος, τα στοιχεία της National Grid δείχνουν ότι τα αιολικά κάλυψαν το 43.7% των αναγκών της χώρας σε ηλεκτρική ενέργεια εκείνη την μέρα, υπερδιπλάσια δηλαδή της συμμετοχής που είχαν τα πυρηνικά (20.5%).

Σε ότι αφορά τις υπόλοιπες πηγές ενέργειας η κατανομή είχε ως εξής: φυσικό αέριο 12.8%, βιομάζα 7.9%, εισαγωγές 7.4%, άνθρακας 3.1%, υδροηλεκτρικά 1.7%, ηλιακά 1.3%, αποθήκευση 1.1% και άλλες πηγές 0.5%.

Σχολιάζοντας το νέο ρεκόρ παραγωγής από αιολικούς σταθμούς, ο διευθυντής επικοινωνιακής στρατηγικής της R-UK ανέφερε, ανάμεσα σε άλλα πως «η αιολική ενέργεια είναι η καρδιά του μοντέρνου ηλεκτρικού συστήματος και μας επιτρέπει να αναλάβουμε πρακτική δράση απέναντι στους σοβαρούς κινδύνους της κλιματικής αλλαγής».

ΠΗΓΗ: energypress.gr

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας