Η Πολωνία έτοιμη να νομοθετήσει την ανάπτυξη υπεράκτιων αιολικών πάρκων

  12/11/2019 06:49
Η Πολωνία έτοιμη να νομοθετήσει την ανάπτυξη υπεράκτιων αιολικών πάρκων

Ολοκληρώθηκε η προεργασία του Υπουργείου Ενέργειας της Πολωνίας επί του «Σχεδίου Αιολικής Ενέργειας», με το επόμενο βήμα να είναι η άγουσα για τη νομοθετική οδό, αφού προηγηθεί η διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης.

Το ειδικό σχέδιο για την υπεράκτια αιολική ενέργεια συνιστά έναν από τους βασικούς οδηγούς-κλειδιά για το άνοιγμα και την ενίσχυση της ανάπτυξης του τομέα της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στην Πολωνία.

Ειδικότερα, το αρμόδιο υπουργείο ανέφερε ότι το σχέδιο είναι αποτέλεσμα «εντατικών εργασιών και διαβουλεύσεων με πολλούς εταίρους» και τώρα είναι έτοιμο για την «παραιτέρω νομοθετική δουλειά».

Σε δηλώσεις του, ο Υπουργός Ενέργειας της χώρας δήλωσε; «Είμαι πεπεισμένος ότι οι προτεινόμενες ρυθμίσεις θα συμβάλλουν σημαντικά στην μελλοντική δημιουργία ενός συστηματικά διαμορφωμένου ενεργειακού τομέα υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στην Πολωνία».

Αξίζει να σημειωθεί πως το σχέδιο που καταρτίστηκε από το Υπουργείο στοχεύει, μεταξύ άλλων, στην ανάπτυξη υπεράκτιων αιολικών πάρκων στην περιοχή της Βαλτικής Θάλασσας. Η Πολωνία γνωστοποίησε τα σχέδια της για την ανάπτυξη αιολικού δυναμικού ισχύος 8 γιγαβάτ, στην Βαλτική, έως το 2035.

ΠΗΓΗ: energia.gr
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας