Συνεργασία BP - Tesla για την δημιουργία νέου συστήματος αποθήκευσης ενέργειας

  12/04/2018 08:16
Συνεργασία BP - Tesla για την δημιουργία νέου συστήματος αποθήκευσης ενέργειας
Energietechnik05

Η BP ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με την Tesla στο πλαίσιο ενός έργου για μια νέα πιλοτική μπαταρία με σκοπό να εγκατασταθεί σε ένα από τα αιολικά πάρκα της εταιρείας στις Ηνωμένες Πολιτείες.
 
Η Tesla θα προμηθεύσει τον πετρελαϊκό κολοσσό με μια μικρή μπαταρία 212 κιλοβάτ (840KWh) για την κάλυψη των εσωτερικών αναγκών ηλεκτρικής ενέργειας του πάρκου, για τις περιπτώσεις που δεν φυσάει αέρας.
 
Το αιολικό πάρκο Titan 1 που βρίσκεται στην ύπαιθρο της Νότιας Ντακότα, αποτελείται από 10 ανεμογεννήτριες με μέγιστη ισχύ 25 μεγαβάτ.
 
Προσδοκάται πως το έργο θα προσφέρει χρήσιμα μαθήματα για την BP, ούτως ώστε να αναπτύξει περισσότερο εξελιγμένα συστήματα αποθήκευσης και σε άλλα αιολικά και ηλιακά πάρκα στο μέλλον.
 
Η Laura Folse, εκτελεστική διευθύντρια της BP Wind Energy είπε ότι το πιλοτικό έργο θα παράσχει στην εταιρεία “πολύτιμες γνώσεις όσο εμείς αναζητούμε ευκαιρίες για να χρησιμοποιούμε τα συστήματα αποθήκευσης πιο αποτελεσματικά σε ολόκληρο το χαρτοφυλάκιό μας”.
 
Συμπλήρωσε επίσης ότι “Είναι ένας άλλος τρόπος που δουλεύουμε για να δημιουργήσουμε μια επιχείρηση αιολικής ενέργειας η οποία θα είναι βιώσιμη μακροπρόθεσμα και θα υποστηρίζει την γενικότερη μετάβαση προς ένα μέλλον με χαμηλές εκπομπές άνθρακα”.
 
Η συγκεκριμένη επένδυση αποτελεί μέρος της στρατηγικής της BP για επενδύσεις ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων, σε ένα χρόνο, σε τεχνολογίες με χαμηλές εκπομπές άνθρακα. Πέρυσι, απέκτησε το 43% της βρετανικής εταιρείας Lightsource, με το κόστος να ανέρχεται στα 200 εκατομμύρια δολάρια.
 
Ειδικότερα ως προς το δυναμικό ανανεώσιμης ενέργειας της εταιρείας, η BP λειτουργεί 13 αιολικά πάρκα στις Ηνωμένες Πολιτείες, από το Τέξας μέχρι την Πενσυλβάνια, με συνολική ισχύ 2.259 μεγαβάτ.
 
“Όντας μια ενεργειακή εταιρεία παγκοσμίου βεληνεκούς, η BP δεσμεύεται να πάρει θέση στη διπλή πρόκληση της εποχής όπου από την μία να απαντήσει επαρκώς στην ανάγκη της κοινωνίας μας για περισσότερη ενέργεια και από την άλλη, ταυτόχρονα, να εργαστεί για την μείωση των εκπομπών άνθρακα”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο Dev Sanyal, CEO εναλλακτικής ενέργειας, της BP. “Έργα όπως αυτό, θα μας βοηθήσουν να πετύχουμε τους παραπάνω στόχους και να παίξουμε το ρόλο μας στην παγκόσμια ενεργειακή μετάβαση”.
 
ΠΗΓΗ: energypress.gr
Πίσω στην αρχή της σελίδας