Αιολικός «σεισμός» από ανεμογεννήτρια με 12 έλικες – Vestas

  08/07/2016 18:20
Αιολικός «σεισμός» από ανεμογεννήτρια με 12 έλικες – Vestas

Το κόστος μεταφοράς των ανεμογεννητριών στον χώρο εγκατάστασης είναι ένα από τα βασικά συστατικά του συνολικού κόστους της αιολικής ηλεκτροπαραγωγής.
Σε μια προσπάθεια να μειώσει αυτά τα κόστη, η δανική εταιρεία κατασκευής ανεμογεννητριών Vestas ανέπτυξε έναν αιολικό πύργο που φιλοξενεί περισσότερους από έναν ρότορες.

Μια τέτοια τεχνολογία που αποτελείται από τέσσερις ρότορες και 12 έλικες υποβάλλουν αυτή την περίοδο σε δοκιμές μηχανικοί του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου της Δανίας.
Μάλιστα, στις αρχές του μήνα το πρωτότυπο παρήγαγε την πρώτη του Κιλοβατώρα. Σε αντίθεση με τις συμβατικές ανεμογεννήτριες που έχουν τρεις έλικες, το καινούργιο σχέδιο έχει 12 και φτάνει σε ύψος τα 74 μέτρα. H άτρακτος της ανεμογεννήτριας έχει χρησιμοποιηθεί ξανά σε ανεμογεννήτριες της δεκαετίας του 1990.
Ένα πιθανό μειονέκτημα του συστήματος είναι ότι εάν κάποιο εξάρτημα σπάσει ή εμφανίσει άλλη βλάβη, η εταιρεία πρέπει να κάνει άμεσα τις απαραίτητες επιδιορθώσεις ώστε να αντισταθμίσει τις απώλειες και το σύστημα να συνεχίσει να λειτουργεί. Ίσως για αυτό το λόγο επαναχρησιμοποιεί εξαρτήματα της δεκαετίας του 1990.
Στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στη σελίδα της εταιρείας στο Facebook, αναφέρεται ότι «ως το 2020 το 10% της παγκόσμιας κατανάλωσης ηλεκτρισμού θα καλύπτεται από την αιολική ενέργεια…[και] πιστεύουμε ότι η αιολική ενέργεια θα επιτύχει ισοτιμία δικτύου με τον άνθρακα και το φυσικό αέριο».
Πηγή: econews
  
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας